Koper- zink- en loodwerk

Naast onze leidekkers werkzaamheden kunnen alle mogelijke koper-, zink- en loodwerken ook door ons uitgevoerd worden. Goten, bakgoten, een zinken dakbedekking zoals een zinken dakkapel of zinken afdak. Alles in zink of lood, maar ook in het duurzame koper.

Dakbedekking van koper

Dakbedekkingen van koper zijn te herkennen aan de welbekende groene tinten. Deze gekleurde tinten zijn ontstaan door het oxidatieproces dat het edelmateriaal ondergaat. In de loop van de jaren ontstaat deze verouderde kleur die een unieke uitstraling aan de daken geeft. Koper heeft daarnaast een lange levensduur, het materiaal is goed te combineren met verschillende kleuren gevelstenen en onderhoudsvrij. Verder is vrijwel alles mogelijk op het gebied van architectuur met dit materiaal gezien koper plooibaar is.

Zinken dakbedekking

Een zinken dakbedekking oogt modern, is onderhoudsvriendelijk, duurzaam en flexibel. Hiernaast wordt de kleur van zink niet beïnvloed door de zon. Door de flexibiliteit is het materiaal gemakkelijk te bewerken op allerlei soorten daken. Het materiaal wordt veel gebruikt om een zinken afdak of zinken dakkapel te creëren.

Lood dakbedekking

Lood is geschikt voor daken met een afwijkende vorm. Dit type materiaal wordt dan ook veel gebuikt om roevendaken of koepels te bekleden. Lood dakbedekking heeft een lichtgrijze kleur. Door het lood te behandelen met patineerolie kan het een donkergrijze kleur krijgen.

Een afdak op maat

Wij beschikken over een eigen zinkwerkplaats. Dit betekent dat wij alles op maat kunnen maken, al naar gelang de wensen van de klant of de vereisten van het project.

Koper- zink- en loodwerk laten plaatsen

Het plaatsen van koper-, zink-, of loodwerk is een vak apart. Het is dan ook van belang dat deze klus door specialisten wordt uitgevoerd. De specialisten van Allround Dakexpert staan graag voor u klaar. Neem gerust contact met ons op.

Ook voor ornamenten van deze materialen kunt u bij ons terecht.

Projecten Koper- zink- en loodwerk

Efteling

View more

Dakkapel

View more

Kasteel Berkel-Enschot

View more

Moderne aanbouw

View more

Roevendak Zink

View more