Felsbanen

Felsbanen zijn onderdelen van een felsdak. Een felsdak is een dak voorzien van dakplaten van zink of koper. Deze platen worden ook wel felsbanen genoemd. Dit type dakbedekking is te zien op talloze gebouwen vanwege haar strakke en duurzame uiterlijk.

Lange levensduur

Felsdaken hebben een levensduur  tussen de 50 tot 100 jaar. De kans dat u een nieuwe dakbedekking dient aan te schaffen in de tijd dat u een woning bezit is dus erg klein.

Vrijwel geen onderhoud

Een zinken dak heeft vrijwel geen onderhoud nodig. In tegenstelling tot kunstleien is er geen kans op mosvorming. Hiernaast verschijnt er na een aantal jaren een natuurlijke beschermlaag op het zinken dak.

Flexibiliteit

Zink is erg flexibel.  Dit maakt dat de meest uiteenlopende vormen zijn toe te passen. Een ronde vorm creëren? Of het dak door laten lopen op de gevel? Het kan allemaal met dit type dakbedekking.

Duurzaam

Felsbanen van zink zijn een duurzame oplossing voor uw dak. Het productieproces van zink verbruikt weinig energie en het materiaal is daarnaast vrijwel geheel recyclebaar. De natuurlijke grondstof maakt een felsdak dus een uitstekende milieuvriendelijke optie.

Felsbanen verbinden

De felsbanen worden bevestigd door middel van een enkele of dubbele felsverbinding. Een enkele felsverbinding wordt over het algemeen alleen toegepast op daken met een hellingshoek vanaf 25°. Dit om waterdichtheid te verzekeren. De felsbanen worden met behulp van klangen op de ondergrond geplaats en dienen altijd volledig ondersteund te worden.

Het plaatsen van felsbanen is geen gemakkelijke klus en het isoleren van een zinken dak kan ook erg lastig zijn. Wij raden dan ook aan altijd een expert in te huren.  Allround Dakexpert is gespecialiseerd in het plaatsen van felsbanen.